Citáty Miroslava Horníčka

" Domov - vždycky to budu opakovat - není prostor, ale proces. Tady se schovávám před deštěm a zimou, tady žiju, trávím svůj volný čas, tady se rodí moje rodina, tady ji tvořím léty trpělivostí a tolerancí a vůbec řadou kladných principů. Domov je bytost".

"Čas je pojem relativní a den může mít hodnotu pěti minut a nebo šedesáti dvou hodin, což záleží na tom, co v něm prožijeme"

"Každý má svůj zrak a slova. Každý vnímá jinak ulici, film, les, člověka, všechno"

"Hledíme jeden na druhého jako na rivala a občas taky jako na blba... V tomto případě, pak poklepeme na své čelo, abychom tomu druhému dali najevo, že v pořádku to není pod jeho čelem"

"Nejhorší omyl je, když se hledáme tam, kde nejsme. Je celá řada falešných úspěchů. Vždycky říkám, úspěch mě nezajímá. To může být výraz omylu, povrchnosti, nedorozumění. Důležité je být sám sebou a dělat to, co je moje"

"Slova " míti se" neberu hmotně. Někdo se nemá nikdy a někdo pořád. Míti se, to není stav peněženky nebo úspěchů, to je dispozice. Být šťasten - to znamená umět to. Radovat se ze všeho, z každého dne, z každé hodiny. Raduji se. A proto se mám. A pořád. I když někdy, občas, ne. A vždycky jen svou vinou "

 

 

Tags

The list of tags is empty.